7 PAUTES PER A REALITZAR ACTIVITATS FÍSIQUES

Resultado de imagen de dia internacional fisioterapia 2017

El passat 8 de setembre es va celebrar el dia internacional de la fisioteràpia. Aquesta data fou establerta en 1996 per la Confederació Mundial de Fisioteràpia (World Confederation for Physical Therapy).

Cada any es dedica un eslògan que done a conèixer el paper dels fisioterapeutes i la seua llavor en la salut, la mobilitat i la qualitat de vida de les persones. Enguany el lema és “Activitat física per a la vida”. Els fisioterapeutes tenim un paper important, no solament pel que fa al tractament d’activitats físiques, sinó que som una influència en la prevenció i el foment d’activitats saludables. La lluita contra la inactivitat física també és un dels pilars de la nostra professió perquè els beneficis són múltiples, des de la millora de la capacitat cardiorespiratòria, la prevenció de lesions musculars i la reducció de patir malalties com el sobrepès, diabetis o malalties cardiovasculars.

Atesa aquesta importància de l’activitat física, des de Fisioteràpia Albalat us animem a començar i reforçar l’activitat física com una pràctica habitual i necessària per a la vostra salut.

Però també, us advertim que hem de realitzar l’activitat física amb una sèrie de prevencions i condicions de seguretat per tal d’evitar que la pràctica esportiva ens produïsca lesions i sobreesforços. Per aquest motiu, us donem aquestes set pautes bàsiques.

Pautes a seguir alhora de fer activitats esportives:

  1. Realitzar un reconeixement mèdic i permetre l’orientació d’un expert.
  2. Escalfar-se segons les necessitats individuals i de manera adaptada a l’activitat que es va a realitzar
  3. Fer uns bons exercicis d’estirament dels grups musculars que més intervenen en el nostre exercici.
  4. Seguir un programa d’entrenament continuat , progressiu i adaptat a les nostres limitacions, aptituds i ritme de vida.
  5. Realitzar l’activitat física sempre amb unes correctes postures i posicions corporals que eviten lesions i sobreesforços.
  6. Adquirir bons hàbits alimentaris i una constant hidratació
  7. Al mínim símptoma, acudir a la consulta del teu fisioterapeuta de confiança. No només per al tractament físic, sinó en l’assessorament alhora de dur a terme les nostres activitats físiques.

 

Deixa un comentari